• Στις 20.00 οι Μουσικές Περιπλανήσεις στην Πόλη έρχονται στον αέρα του Πορτοκαλί. Συντονιστείτε! Manos... https://t.co/zghnWrtc88
  • RT @GoldenDawnWatch: Έναρξη της 157ης συνεδρίασης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού 9:40. Αυτοπροσώπως κατηγορούμενος: κανείς. #GDtrial
  • RT @DeafDumpBlin: @ 25 Μαίου στην απεργία της Σ.Β.Ε.Ο.Δ.(delivery-courier) ας δείξουμε ότι μπορεί να είναι σε μια μοναχική δουλειά αλλά δεν…
           

Αλληλέγγυες Συχνότητες

Μετά το κόκκινο έρχεται και το πορτοκαλί... για τα κινήματα της αλληλεγγύης. Ανοίγουμε τα μικρόφωνα στην κοινωνία.

blog image
Η αιτία

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες συλλογικότητες, νέα συνεργατικά εγχειρήματα, κινήματα και δομές αλληλεγγύης. Αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνει η χώρα υποκαθιστούν το κράτος, το κράτος είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός τους.
Γι αυτό και όλες αυτές οι κινήσεις αποσιωπιούνται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Αν και υπάρχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, εδώ στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν πόσα πράγματα καταφέρνουν αυτές οι προσπάθειες.

Η ιδέα

Έτσι πριν μερικούς μήνες γεννήθηκε η ιδέα για  ένα webradio που να δίνει φωνή στην αλληλεγγύη…λίγο αργότερα ήρθε και το χρώμα … πορτοκαλί, σιγά σιγά άρχισαν να μαζεύονται και οι άνθρωποι...


Η ομάδα

Στη συντριπτική μας πλειοψηφία εθελοντές, από διαφορετικούς  χώρους  φτιάξαμε μια ζεστή ομάδα  που φιλοδοξεί να μεταφέρει  το μήνυμα της συνεργατικότητας και αλληλεγγύης  εκτός των ορίων των μυημένων και να αγκαλιάσει ένα πιο μεγάλο κοινό που διψάει για μια άλλη πρόταση ζωής.
Θέλουμε να μας δείτε με συμπάθεια γιατί πολλοί από μας δεν είμαστε επαγγελματίες, κάποιοι μάλιστα ηχογραφούν τις εκπομπές από το σπίτι τους γιατί δε μένουν καν στην Αθήνα, έχουμε όμως να σας πούμε πολλά και μαζί να αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει.


Ελπίδα και όχι φόβος

Εδώ ο φόβος της καταστροφής, η απειλή του χειρότερου που παραμονεύει γίνεται ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δεν προσπαθούμε να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν πριν την κρίση αλλά μέσα από διεργασίες κι εμπειρίες να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κοινωνία βασισμένη σε άλλες αξίες που τώρα βιώνουμε και ανακαλύπτουμε.

Στην κρίση που τείνει να γίνει πια καθεστώς, αντιστεκόμαστε δημιουργικά και μέσα από νέες μορφές συνεργασίας και δομές αλληλεγγύης χτίζουμε ένα νέο κόσμο. Ενας άλλος τρόπος ζωής όπου το συλλογικό υπερισχύει του προσωπικού, σώζει την πληγωμένη μας αξιοπρέπεια και παλεύει ν’ανοίξει νέους δρόμους για κοινωνική Δικαιοσύνη και ένα νέο ήθος συλλογικότητας.

Αγαπητοί  μας ακροατές ο διαδικτυακός αέρας από σήμερα βάφεται πορτοκαλί και σας περιμένει!
 
 
 

www.portokaliradio.gr

Shout!

»