• Ο γιατρός είπε 3 φορές την ημέρα... Οι Μουσικές Περιπλανήσεις έρχονται στις 20.00 στον αέρα του Πορτοκαλί.... https://t.co/flurVdsKhH
  • ΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Η σημερινή εκπομπή "ΛΙΜΠΡΟ ΝΤ' ΟΡ...αντζ: οι άνθρωποι πίσω από τα βιβλία" που... https://t.co/uNlH6D56rg
  • Η Δευτέρα έφτασε μην ξεχνιόμαστε το #cytiart θα είναι στον αέρα στις 7 στο https://t.co/D3T4lCN1xD . Σήμερα... https://t.co/HVLZC5jfY3
           

Αλληλέγγυες Συχνότητες

Μετά το κόκκινο έρχεται και το πορτοκαλί... για τα κινήματα της αλληλεγγύης. Ανοίγουμε τα μικρόφωνα στην κοινωνία.

blog image
Η αιτία

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες συλλογικότητες, νέα συνεργατικά εγχειρήματα, κινήματα και δομές αλληλεγγύης. Αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνει η χώρα υποκαθιστούν το κράτος, το κράτος είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός τους.
Γι αυτό και όλες αυτές οι κινήσεις αποσιωπιούνται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Αν και υπάρχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, εδώ στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν πόσα πράγματα καταφέρνουν αυτές οι προσπάθειες.

Η ιδέα

Έτσι πριν μερικούς μήνες γεννήθηκε η ιδέα για  ένα webradio που να δίνει φωνή στην αλληλεγγύη…λίγο αργότερα ήρθε και το χρώμα … πορτοκαλί, σιγά σιγά άρχισαν να μαζεύονται και οι άνθρωποι...


Η ομάδα

Στη συντριπτική μας πλειοψηφία εθελοντές, από διαφορετικούς  χώρους  φτιάξαμε μια ζεστή ομάδα  που φιλοδοξεί να μεταφέρει  το μήνυμα της συνεργατικότητας και αλληλεγγύης  εκτός των ορίων των μυημένων και να αγκαλιάσει ένα πιο μεγάλο κοινό που διψάει για μια άλλη πρόταση ζωής.
Θέλουμε να μας δείτε με συμπάθεια γιατί πολλοί από μας δεν είμαστε επαγγελματίες, κάποιοι μάλιστα ηχογραφούν τις εκπομπές από το σπίτι τους γιατί δε μένουν καν στην Αθήνα, έχουμε όμως να σας πούμε πολλά και μαζί να αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει.


Ελπίδα και όχι φόβος

Εδώ ο φόβος της καταστροφής, η απειλή του χειρότερου που παραμονεύει γίνεται ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δεν προσπαθούμε να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν πριν την κρίση αλλά μέσα από διεργασίες κι εμπειρίες να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κοινωνία βασισμένη σε άλλες αξίες που τώρα βιώνουμε και ανακαλύπτουμε.

Στην κρίση που τείνει να γίνει πια καθεστώς, αντιστεκόμαστε δημιουργικά και μέσα από νέες μορφές συνεργασίας και δομές αλληλεγγύης χτίζουμε ένα νέο κόσμο. Ενας άλλος τρόπος ζωής όπου το συλλογικό υπερισχύει του προσωπικού, σώζει την πληγωμένη μας αξιοπρέπεια και παλεύει ν’ανοίξει νέους δρόμους για κοινωνική Δικαιοσύνη και ένα νέο ήθος συλλογικότητας.

Αγαπητοί  μας ακροατές ο διαδικτυακός αέρας από σήμερα βάφεται πορτοκαλί και σας περιμένει!
 
 
 

www.portokaliradio.gr

Shout!

»