• Ο γιατρός είπε 3 φορές την ημέρα... Οι Μουσικές Περιπλανήσεις έρχονται στις 20.00 στον αέρα του Πορτοκαλί.... https://t.co/flurVdsKhH
  • ΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Η σημερινή εκπομπή "ΛΙΜΠΡΟ ΝΤ' ΟΡ...αντζ: οι άνθρωποι πίσω από τα βιβλία" που... https://t.co/uNlH6D56rg
  • Η Δευτέρα έφτασε μην ξεχνιόμαστε το #cytiart θα είναι στον αέρα στις 7 στο https://t.co/D3T4lCN1xD . Σήμερα... https://t.co/HVLZC5jfY3
           

«Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό»

με την Καίτη Χόρτη

blog image

Η εκπομπή του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό έχει ως περιεχόμενο την εναλλακτική, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Επιθυμεί να μεταφέρει στον κόσμο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και οργάνωσης της οικονομίας και των κοινωνιών όπου η ζωή, o πλουραλισμός, η αυτοδιαχείριση, η περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη ορίζουν μια αλληλέγγυα οικονομία διαφοροποιημένη από το μοντέλο της σημερινής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης το οποίο χαρακτηρίζεται από την απληστία, τον ανταγωνισμό, τον ατομικισμό και τη βία κατά των προσώπων. Παράλληλα επιθυμεί να επικοινωνήσει τις δράσεις για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό και ενάντια στην εκποίηση του πρώην αεροδρομίου που δρομολογείται με διάφορες μορφές και ενέργειες εδώ και χρόνια. Ο χώρος αποτελεί δηλαδή τμήμα της ευρύτερης έκτασης του αεροδρομίου, την οποία το κράτος σκοπεύει να πουλήσει.

Είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα πολιτών που αποφασίσαμε στη Συνέλευση της 17ης Ιανουαρίου 2011 να δημιουργήσουμε έναν αστικό αγρό με συλλογικό χαρακτήρα που συνοπτικά ονομάζεται «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό». Οι πολίτες που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» αποφάσισαν να κάνουν πράξη μια εναλλακτική απάντηση στα αδιέξοδα που έχουμε οδηγηθεί από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.

Συμμετέχουμε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «Πορτοκαλί» γιατί μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε γνωστό στο πλατύ κοινό τις δράσεις μας που σχετίζονται με την αλληλέγγυα «φωνή» του.  

Κάθε εβδομάδα μέσα από αυτή την εκπομπή θα σας παρουσιάζουμε θέματα που αφορούν τη δράση του Αγρού, τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και ό,τι αφορά αλληλέγγυες δράσεις που σχετίζονται με τη χρήση γης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Αγρο στο Ελληνικο μπορείτε να βρείτε στο agroselliniko.blogspot.gr

 

Με την Καίτη Χόρτη, δημοσιογράφο, εθελόντρια


www.portokaliradio.gr

Shout!

»