• Στις 20.00 οι Μουσικές Περιπλανήσεις στην Πόλη έρχονται στον αέρα του Πορτοκαλί. Συντονιστείτε.... Μάνος.... https://t.co/dsrunSBdIP
  • https://t.co/Uuqj9aCY08
  • https://t.co/KX3yOtngre
           

«Σινεμά στον αέρα»

με την Ιφιγένεια Καλαντζή

blog image
Παρουσίαση και πολιτική-αισθητική ανάλυση των ταινιών που βγαίνουν κάθε εβδομάδα στις αίθουσες, καθώς και αναφορά στα κινηματογραφικά αφιερώματα, στα φεστιβάλ και στις προβολές σε πολιτικούς χώρους αλληλεγγύης και πολιτικά-κοινωνικά στέκια.
 
Η Ιφιγένεια Καλαντζή είναι θεωρητικός/κριτικός κινηματογράφου, με πανεπιστημιακές σπουδές στην Ιστορία Τέχνης και στην Ιστορία-Θεωρία Κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων στο Παρίσι, με εξειδίκευση στη Μουσική στον κινηματογράφο.
Ως θεωρητικός / κριτικός κινηματογράφου συνεργάζεται σήμερα δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ενώ δημοσιεύει σχετικά άρθρα σε διάφορα περιοδικά.
Η συνεργασία με το πορτοκαλί προέκυψε από την πεποίθηση ότι ένα ισχυρό μέσο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, όπως ο κινηματογράφος, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτική ικανότητα, ώστε από τη μια να αποφεύγεται η χειραγώγηση που ευρέως επιχειρείται, κυρίως από το Χόλιγουντ, και από την άλλη να αποκωδικοποιούνται μέσα από το πρίσμα της πολιτικής και αισθητικής ανάλυσης τα έργα εμπνευσμένων δημιουργών, που αφουγκράζονται τις εξελίξεις.
Σ’ αυτό το πνεύμα, έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσίαση των κινηματογραφικών προβολών και των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολιτικά-πολιτιστικά στέκια και χώρους αλληλεγγύης, αποβλέποντας στην απαραίτητη κοινωνική συσπείρωση ενεργών πολιτών, για να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη λαίλαπα της παγκοσμιοποιημένης κρίσης.www.portokaliradio.gr

Shout!

»