Την εποχή που οι δομές αλληλεγγύης και τα κοινωνικά κινήματα σκιαγραφούσαν ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικών σχέσεων, μία ομάδα εθελοντών και ανθρώπων της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, άρχισαν να ονειρεύονται ένα διαφορετικό μέσο ενημέρωσης που θα είχε ως στόχο να συνδέσει τις δομές αλληλεγγύης, να εκφράσει τα κοινωνικά κινήματα και να αποτελέσει κόμβο και φωνή των θέσεων και των απόψεων όσων δεν είχαν φωνή.

Τότε λοιπόν, το φθινόπωρο του 2014 και υποστηριζόμενοι από την Αλληλεγγύη για Όλους και τον ραδιοσταθμό 105,5 στο Κόκκινο, δημιουργήθηκε το πορτοκαλί ραδιόφωνο. Σε αυτό το νέο μέσο, βρήκαν χώρο και χρόνο δομές αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα, βρήκαν στέγη απολυμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μετά το μαύρο δόθηκε φωνή σε όλα τα κοινωνικά κινήματα που το ζήτησαν.

Φιλοσοφία μας ήταν και είναι, ότι η κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα στοιχήματα, να εκφραστεί αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα, να εκφραστεί πέρα από τα σύνορα ενός και μόνο πολιτικού φορέα, χωρίς εξωτερικές ή «εσωτερικές» παρεμβάσεις. Για το Πορτοκαλί Ραδιόφωνο υπήρχε ωστόσο και ένας επιπλέον στόχος, να φωτίσει όσες πτυχές της κοινωνικής ζωής και πολιτικής ζωής δεν έβρισκαν εύφορο έδαφος να εκφραστούν.

Από τον Ιανουάριο του 2015, περισσότεροι από 250 εθελοντές, ομάδες και συλλογικότητες, υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Εκπέμπουμε καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, χωρίς λίστες μουσικής, χωρίς χαρτάκια ειδησιογραφίας χωρίς non paper!

Στην πορεία του χρόνου, καταφέραμε πολλά σπουδαία πράγματα, σταθήκαμε δίπλα στους πρόσφυγες, ακολουθήσαμε το ταξίδι τους από την άκρη της Ασίας μέχρι το κέντρο της Ευρώπης, διασυνδέσαμε κοινωνικά κινήματα, οργανώσαμε εκδηλώσεις, αναμεταδώσαμε φεστιβάλ και κυρίως παραμείναμε και παραμένουμε πιστοί σε μία και μόνη αρχή, να γίνουμε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να φωνάξουν και τα μάτια αυτών που δεν μπορούν να δουν.Current track

Title

Artist

Background