ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ shows

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην Τράπεζα Πίστεως και μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ. Παραιτήθηκε το 1997 και αποχώρησε οριστικά από το συνδικαλισμό λόγω διαφωνίας του με την κομματικοποίηση και την ευκαιριακή πολιτική του κινήματος.

Κατά τα έτη 1994-1995 εξέδιδε την εφημερίδα “Αίσθηση Λόγου και Τέχνης” την πρώτη free press, μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Με καμπάνια της εφημερίδας “Στείλε ένα βιβλίο στο κελί”, εμπλουτίστηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού, Ανδρών Γυναικών με χιλιάδες βιβλία. Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες “Καθημερινή της Κυριακής” “Νίκη” “Επενδυτής του Σαββάτου” “Real News” “Ελευθερία Καλαμάτας” “Έθνος” και τα περιοδικά “Ταχυδρόμος” “Επειδή” “Homme” “Πανόραμα” “Μομέντο” “Paper” και “Εικόνες” με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ έρευνας, πολιτισμού, κοινωνίας και πολιτικής. Το 1997 δημοσίευσε στον τύπο, Αρχεία του Δρομοκαΐτειου, της προ και μετά-κατοχικής περιόδου, για τους σπουδαίους ανθρώπους που έζησαν μέσα στο Ψυχιατρείο, όπως ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Γεράσιμος Βώκος, ο Νικόλαος Δραγούμης, ο Καμπάνης, ο Ίλβες, ο Κρυστάλλης και άλλοι πολλοί.

Έχει συγγράψει 21 βιβλία με ποίηση, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, παραμύθια και θέατρο. Το παραμύθι του “Το ταξίδι του Φερεϋντούν”, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του “Αναγνώστη” κατέκτησε τη δεύτερη θέση και ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ελλάδος 2013. Ο ίδιος επισκέφθηκε πολλά σχολεία της χώρας, ιδιωτικά, δημόσια, Ρομά, μεταναστών προσφύγων, μειονοτικά, ειδικών αναγκών, μιλώντας για τη διαφορετικότητα ενώ συνομίλησε δια ζώσης με περισσότερους από 50.000 μαθητές.

Κατά τα έτη 2017 – 3018 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Κνωσός.

Έγραψε 15 ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ και την COSMOTE HISTORY ενώ τη διετία 2012-2013 είχαν μαζί με τον μουσικοσυνθέτη Φίλιππο Περιστέρη τη ραδιοφωνική εκπομπή “902 Παραστάσεις” στο ραδιόφωνο του “902 Αριστερά στα FM”, παρουσιάζοντας τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις μαζί με τους δημιουργούς τους. Στη συνέχεια μέσα από την εκπομπή τους, “Το Παρασκήνιο στο Προσκήνιο” στήριξαν τον αγώνα της “Ertopen” από το στούντιο των απολυμένων της ΕΡΤ . Στίχοι του κυκλοφορούν σε δίσκους και CD.

Έχει γράψει θέατρο για το ραδιόφωνο και συμμετέχει σε ομάδες κοινωνικής αλληλεγγύης.Current track

Title

Artist

Background