ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ shows

Η Κατερίνα Αρβανιτάκη έχει σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των δύο φύλων (ΚΕΘΙ). Στο χώρο των Τραπεζών υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλίστρια με ιδιαίτερη δράση στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών, ιδρυτικό μέλος και βασικό στέλεχος της Επιτροπής Γυναικών ΟΤΟΕ και της Γραμματείας Γυναικών ΓΣΕΕ (1987-1998).
Φεμινίστρια, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες γυναικείες πολιτικές ομάδες.
Ερευνήτρια, έχει δουλέψει και δημοσιεύσει εργασίες στον τομέα της ισότητας των δύο φύλων και ειδικότερα στα θέματα της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και την επίδραση των νέων τεχνολογιών, της βίας κατά των γυναικών, της εξαναγκαστικής πορνείας μεταναστριών, της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Ακτιβίστρια, από το 2005 ασχολείται στο Γαλάτσι με θέματα παιδείας, υπεράσπισης ελεύθερων χώρων, κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού και περιβάλλοντος. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου & διαχειρίστηκε το blog της Κίνησης Γονέων Γαλατσίου σ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.
Εθελόντρια, συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΚΕΔΕ «Επικοινωνία δίχως βία» για την ενδυνάμωση γυναικών κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού (2013-15)
Ασχολείται συστηματικά με την Προφορική Ιστορία μέσ’ από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) από το 2013
Είναι μητέρα μιας υπέροχης γυναίκαςCurrent track

Title

Artist

Background