ΓΥΝΑΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΘΡΟ 2019-02-22

socialpolicy.gr Αντρέας Ντούνης

interalia Νίκος Παπακώστας
Re-framing the Migrant Situation in Europe
28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2019
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών, 20132, Κόρινθος), Αίθουσα 1
Χώρος διεξαγωγής παράλληλων δράσεων: Αίθουσα 2

Η Inter Alia και το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σας προσκαλεί στο 2 ήμερο συνέδριο “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”.
Στόχος του συνεδρίου είναι να επανεξετάσει τις Ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές και να διερευνήσει τους παράγοντες που τις καθορίζουν. Στην κατεύθυνση αυτή, θα τεθούν βασικά ερωτήματα σχετικά με την άφιξη πολιτών τρίτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιμετώπιση της κατάστασης και την ένταξη των νέων πληθυσμών σε συνάρτηση με υπάρχουσες προκλήσεις των κοινωνιών υποδοχής. Εστιάζοντας στο νομικό πλαίσιο, στο φύλο, στο χώρο, στην εκπαίδευση και την οικονομία και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συζητηθούν ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις και χρήσιμες πρακτικές με στόχο την παραγωγή βιώσιμων προτάσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η ορχήστρα διηγείται: Τέσσερις εποχές σε μια μέρα

περιοδικό δρόμου “σχεδία”: Χρήστος Αλεφαντής
Τεύχος Μαρτίου 2019

Γίνε «Μητέρα» στα Παιδικά Χωριά SOS
Current track

Title

Artist

Background